In samenwerking met MOS (Milieu Op School) en de Provincie Oost-Vlaanderen zullen vanaf volgend schooljaar de traditionele betonnen speelplaatsen worden omgetoverd tot groene, educatieve en avontuurlijke speelzones, dit zowel voor de kleuters als voor de lagere schoolkinderen. Een natuurlijke omgeving stimuleert het samenspel tussen kinderen, waardoor de kans op conflicten veel kleiner wordt.

De leerkrachten proberen de lessen op dit moment al zoveel mogelijk buiten te laten doorgaan: samen een boek lezen, een rekenles, bewegingsactiviteiten, … Onder het motto “buitenspelen maakt kinderen blij, gezond en sterk” kan er in alle klassen en voor alle leeftijden buitenonderwijs gegeven worden. Het is de bedoeling dat vanaf volgend schooljaar iedere kans tot het leren buiten zal gegrepen worden waardoor het leervermogen en de concentratie zullen toenemen, er positieve effecten zullen zijn op het emotionele welbevinden en op de gezondheid en de fysieke ontwikkeling van de kinderen.